To top
19 sept.

ANIMAL PRINT-ul, vedeta sezonului toamnă-iarnă

Suntem convinși că ai cel puțin o piesă vestimentară animal print în garderobă, pe care probabil că nu ai purtat-o niciodată. Sezonul acesta este momentul să fii îndrăzneață și să alegi un astfel de imprimeu, în special pe cel care imită blana de leopard, deoarece este una dintre cele mai hot tendințe, prezentă atât pe podiumurile marilor case de modă, cât și în cele mai stylish ținute de street style.

Plecând de la pieile animalelor vânate care erau expuse în palatele regale ca trofee sau transformate în mici covorase la modă, aceste imprimeuri au ajuns pe catwalk-urile unora dintre cei mai importanți designeri, alcătuind colecții îndrăznețe care ne duc cu gândul la jungla amazoniană sau savanele africane.

Considerat inițial un imprimeu pretențios, odată cu trecerea timpului acesta a devenit un clasic, precum fascinanta little black dress, având în vedere că fiecare sezon vine cu cel puțin câteva piese animal print. Ce ne aduce nou acest an este un look extravagant total animal print, iar cea mai șic și rapidă variantă este costumul masculin, care va fi piesa vedetă indiferent de unde alegi să-l porți.

Un look de vedetă

De-a lungul timpului nenumărate actrițe celebre au ales animal print-ul, printre care Bette Davis – în anii ’30; Ava Gardner, care a pozat pentru Christian Dior – in anii ’50, intr-un costum de baie leopard print, sau Barbra Streisand – în anii 60. De altfel, Dior este si primul designer care a adus un astfel de imprimeu intr-un show de modă, în 1947. Și, să nu uităm de celebra Jackie Kennedy, un adevărat trendsetter al acelor vremuri, care purta cu o eleganță desăvârșită acest imprimeu și nu numai.

                                              AVA GARDNER                                                                    JACKIE KENNEDY                                                                    BARBRA STREISAND

 

                                                       DIOR COUTURE (1947)                                                                                                                      DIOR COUTURE FALL (2008)

Astăzi, imprimeurile animal print sunt purtate cu mare stil și de modelele momentului precum Mica Argañaraz, Kaia Gerber sau Gigi Hadid și prezente în ținutele de stradă de la săptămânile modei.

UN PLUS DE EXTRAVAGANȚĂ

Piesele animal print pot fi incluse în orice stil vestimentar, de la classy, la office, elegant sau urban. Pentru o doză de curaj mizează pe un costum masculin animal print sau chiar pe o rochie-sacou mini, pentru o apariție de neuitat, plină de mister.

Dacă totuși ți se pare prea mult să adopți un look all animal print, atunci încearcă cu o singură piesă, fie sacou, pantaloni, jachetă sau chiar o blană. Indiferent de ce vei alege va fi, fără nici un dubiu, un item statement, care va scoate din anonimat orice ținută!

Photos: www.pinterest.com, TGH Fashion

 

Diana Chisoceanu-Motoc
No Comments

Leave a reply