To top
2 mart.

Strălucire și eleganță relaxată cu piese vestimentare din satin

La mare căutare în sezonul de primăvară/vară 2020 sunt materialele luxoase, iar satinul este preferatul designerilor. O țesătură distinsă și mătăsoasă, care ne trimite cu gândul la anii ’80 sau la rochiile domnișoarelor de onoare. În noua colecție TGH Fashion vei regăsi piese feminine din satin, pe care le poți purta în orice moment al zilei, fără prea mult efort, în funcție de accesorizare. Rochii, salopete, costume sau topuri din satin, în cele mai vibrante culori, te vor scoate din anonimat.

Sezonul primăvară/vară, o explozie vizuală

Anul acesta se poartă atât culorile vibrante ce ne duc cu gândul la un paradis idilic, cât și nuanțe reconfortante, care aduc sentimente de liniște și calm. Fluid și vaporos, satinul se face remarcat prin culori vii, inspirate de natură, menite să atragă toată atenția. Verde-măr, albastru-aqua, verde-lime, fuchsia (culoarea zmeurei) sau papaya aduc o explozie vizuală în acest sezon.

Țesătura care a traversat milenii

Satinul este însă un material mult mai vechi, de peste 2000 de ani, fiind originar din China medievală, când era purtat de clasele superioare și realizat exclusiv din mătase. Denumirea de satin vine de la portul chinezesc Quanzhou, care se numea Zaitun. Italia a fost prima țară occidentală care a produs satin, în secolul al XII-lea, acesta devenind popular în Europa în secolul al XIV-lea. De asemenea, o mare parte din mobilierul Palatului Versilles are tapițerie din satin.

Eleganță relaxată cu piese vestimentare din satin

Rochia din satin este, în acest sezon, o alegere potrivită nu numai pentru un cocktail sau un eveniment sofisticat, ci și pentru ținutele din timpul zilei. O poți combina cu sandale cu toc, pentru un eveniment elegant sau cu un tricou / cămașă pe dedesubt (dacă vorbim despre o rochie cu bretele subțiri) și o pereche de sneakerși, pentru o ținută de zi foarte în tendințe.

De asemenea, topurile cami din satin merg perfect cu blugi mom. Te vei simți confortabil și, în acelși timp, foarte șic și feminină.
Iar un costum din aceasă țesătură poate înlocui cu succes o rochie fie că ești invitată la un eveniment, fie că te duci la birou sau la un restaurant în timpul zilei.

Deși sofisticat, satinul este în același timp și foarte pretențios, deoarece evidențiază silueta și scoate în evidență imperfecțiunile corpului. De aceea, este important să alegi modelul potrivit pentru tine.

Fluid și strălucitor, satinul oferă o eleganță relaxată ținutelor din acest sezon. Îndrăznește să porți piese luxoase, țesături diafane și să aduci o notă de șic parizian outfiturilor tale.

 

Diana Chisoceanu-Motoc
No Comments

Leave a reply