To top
22 iun.

8 piese de îmbrăcăminte care te fac să te simţi răsfăţată

Da, e un clişeu faptul că femeile se simt răsfăţate când îşi cumpără ceva frumos, dar totuşi nu există degeaba acest stereotip – faptul că ne achiziţionăm un lucru nou ne face automat să ne simţim mai bine. Ca să te asiguri totuşi că nu ai regrete odată ce ai terminat sesiunea de shopping, iată câteva exemple de piese care te vor face să te simţi răsfăţată şi feminină, dar care nu intră la categoria de cumpărături din impuls, care vor aduna praful în spatele şifonierului, căci le vei putea purta din nou şi din nou şi din nou…

Diane von Furstenberg este designerul creditat cu crearea conceptului de rochie petrecută, însă din 1972, când aceasta a introdus-o pe piaţă pentru prima dată, şi până în prezent, acest stil de rochie a fost reiterat în nenumărate moduri. Baza, însă, rămâne – şi anume faptul că rochia petrecută flatează absolut orice tip de siluetă. Şi nu numai atât, ci are şi darul de a crea o talie perfectă, conturând mult-râvnita formă de clepsidră. Noi îţi propunem o variantă de vară, din in, uşoară ca aerul, răcoroasă şi diafană. De purtat cu espadrile cu panglică legată de jur împrejurul gleznei, o pălărie de paie, şi, eventual, un cocktail în mână.

1

Orice garderobă este incompletă fără un blazer care să îţi vină ca turnat. Nu numai că arată smart şi flatează figura feminină prin contrastul faţă de croiala cu aer bărbătesc, ci te mai şi scoate din orice „încurcătură” vestimentară. Un blazer bine ales poate fi purtat în cam orice context (noi ţi-l propunem pe cel de mai jos, cu croială clasică, dreaptă, revere rotunjite, şi care vine în diverse nuanţe neutre extrem de uşor de asortat). Il poţi purta la birou, alături de pantaloni, fuste sau rochii, îl poţi purta alături de jeanşi pentru un look sofisticat, dar nonşalant şi lipsit de efort, îl poţi purta la o întâlnire romantică, drapat peste umeri, pe deasupra uneri rochii cu bretele subţiri şi sexy, îl poţi purta în club sau la o petrecere, alături de pantaloni slim… parcă merită investiţia, nu?

2

Probabil ai nenumărate perechi de pantaloni în garderobă, dar nu trebuie să îţi lipsească o pereche de pantaloni statement. Mai exact? Nişte pantaloni pe care să îi îmbraci şi nici să nu mai conteze prea mult ce asortezi la ei, pentru că devin automat piesa de rezistenţă a ţinutei. Ce zici de nişte pantaloni stil Palazzo din lamé ? Unde mai pui că vin şi într-una dintre nuanţele-vedetă ale sezonului – rosegold. Îţi sugerăm să îi porţi alături de un tricou alb, simplu, clasic. Da, e chiar atât de simplu! Nu ai nevoie de cine ştie ce alte artificii stilistice când porţi aceşti pantaloni. Poţi completa look-ul cu o pereche de sandale şi o geantă de dimensiuni mici. Iar dacă vrei să mergi pe varianta full retro, recreează un look à la Studio 54 şi poartă-i cu sandale cu platformă şi toc gros, nişte cercei supradimensionaţi şi un turban!

3

Ce poate fi mai romantic decât o fustă? Probabil nu există nicio altă piesă de îmbrăcăminte care să te poată face să te simţi mai suavă şi mai delicată. Nu lăsa vara să treacă fără să porţi fusta de mai jos – bifează tot ce te-ar putea face fericită şi răsfăţată: are o lungime care flatează orice tip de siluetă, vine în nuanţe calde sau neutre (cele din urmă sunt foarte uşor de asortat şi de tranzitionat înspre sezonul următor, însă noi ne-am îndrăgostit iremediabil de cea de mai jos, într-o nuanţă exuberantă de galben solar!), are o despicătură senzuală de-a lungul piciorului şi mai are şi un nişte volane şi drapaje care îi accentuează la maximum feminitatea!

4

Inul se numără printre materialele noastre favorite pe timp de vară – e vaporos, răcoros, şi pare să cântărească zero grame. O bluză din in, devine, astfel, un MUST-HAVE. Şi nu numai graţie materialului, ci şi al croielii, în cazul celei de mai jos. Are mâneci drapate cu grijă, astfel încât lasă la vedere partea cea mai subţire a braţelor, subliniindu-le feminitatea, are un decolteu care cade suav şi seducător pe umeri, şi mai are şi o panglică supradimensionată la nivelul taliei, pe care o poţi aranja în diverse moduri – o poţi lăsa că atare, o poţi lega într-o fundă, o poţi înnoda astfel încât să creezi aspectul unei flori, o poţi accentua cu o broşă… Posibilităţile de styling sunt nenumărate!

5

Vrei să te simţi răsfăţată? Bluza de mai jos va face fix asta – graţie croielii ultrafeminine, materialului vaporos, şi a printului floral graţios. E genul de bluză pe care încă dinainte să îmbraci o poţi vizualiza cum se va undui în sincron cu fiecare mişcare a corpului, efectul fiind unul hipontizant. Nu te lăsa intimidată de faptul că este uşor transparentă! Îndrăzneşte să o porţi cu o bustieră tip bralette din dantelă sau satin pe dedesubt, iar în rest, asorteaz-o cu o pereche de pantaloni slim (pentru a echilibra croiala largă), sau cu o fustă creion trei sferturi. O poţi purta cu tocuri sau cu flats, în funcţie de gradul de senzualitate pe care vrei să-l emane look-ul de ansamblu.

6

Trench coat-urile sunt de multă vreme o piesă de bază a garderobei, şi tocmai faptul că îşi păstrează eleganţa de-a lungul atât de multor decenii face ca ele să devină o sursă de inspiraţie pentru alte piese vestimentare. Cum ar fi rochia inspirată de trench coat, care e perfectă pentru birou atâta vree cât o porţi alături de pantofi cu toc şi o geantă structurată, dar şi pentru contexte casual, dacă o porţi cu nişte saboţi şi cu una sau două bijuterii statement. Noi îţi propunem varianta în roz turbat, care nu are cum să treacă neobservată. Şi, ca bonus, e bine să ai în vedere faptul că, la fel ca şi în cazul rochiei petrecute despre care vorbeam mai sus, rochia stil trench coat flatează absolut orice tip de siluetă!

7

Am lăsat cea mai îndrăzneaţă piesă pentru final – şi crede-ne că merită investiţia. Este vorba despre o rochie pe care o poţi purta la mare, peste costumul de baie, în oraş, peste perechea favorită de jeanşi, saaaau, de ce nu, chiar şi în dormitor, pe post de négligé! Croiala, inspirată de rochiile de seară, dar asociată cu materialul semitransparent, pune în valoare cam toate atuurile trupului feminin. Iar imprimeul floral discret aduce o notă dulce care completează perfect aerul seducător al rochiei.

8

Save

Alina TGH-Fashion
No Comments

Leave a reply